Közélet

Nyolc család otthonát dózerolják le Fenékpusztán

fenekpusztai-gazrobbanas(960x640).jpg (gázrobbanás, )
fenekpusztai-gazrobbanas(960x640).jpg (gázrobbanás, )

A lakások leégtek, a szakértő szerint „menthetetlenek”.

A járási építési hatóság kötelezte bontásra a vagyonkezelőt, miután kilenc lakásra osztott fenékpusztai épület életveszélyessé, lakhatatlanná vált a szerdai robbanás és tűz miatt – közölte a vagyonkezelő keszthelyi Helikon Kastélymúzeum ügyvezető igazgatója vasárnap. A komfort nélküli, de évtizedek óta rendben tartott otthonokban nyolc család – összesen 24 ember – lakott akiket ideiglenesen el tudtak szállásolni, de most a végleges elhelyezésüket kell megoldani.

Szerdára virradó éjjel nagy valószínűséggel gázszivárgás okozott robbanást az állami tulajdonban lévő, de a kastélymúzeum vagyonkezelésében álló sorház egyik lakásában. Kidőltek a közfalak, a fellángoló tűz átterjedt a tetőre is. A robbanás miatt két embert szállítottak kórházba, egyikük súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Életveszélyesek a lakások (fotó:MTI)

Pálinkás Róbert elmondta, az egykori Festetics-major területén lévő épület valaha istálló volt, ezt évtizedekkel ezelőtt alakították át lakásokká, amelyekbe nem volt bevezetve a víz sem, de az itt élők többsége ragaszkodik eddigi lakóhelyéhez. Olyan elképzelés született, hogy a területen működött egykori lengyár egy használaton kívüli épületét alakítanák át nagyobb és komfortosabb lakásokká, ide költözhetnének be a lakók.

Az ügyvezető szerint hosszabb távon amúgy sem maradhatott volna meg a robbanás miatt megrongálódott sorház, a Keszthelyt elkerülő út tervezett szakasza ugyanis éppen érinti a területet, ezért a későbbiekben mindenképpen le kellett volna bontani az egykori istállót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik