Közélet

Ötvenezerből 1,2 milliós adósság

piliscsabai-uzsorasok(960x640)(2).jpg (uzsorások, tek, )
piliscsabai-uzsorasok(960x640)(2).jpg (uzsorások, tek, )

Az arlói uzsorások nem kímélték adósaikat. Ha valaki nem fizetett, azt veréssel, házuk felgyújtásával és gyilkossággal fenyegették meg.

A két férfit és női társukat élet és testi épség elleni súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással, rablással, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel gyanúsítják. A rendőrök 2011 áprilisában fogták el őket, mert kiderült, hogy nehéz anyagi helyzetben lévő, többnyire segélyből élő embereknek adtak kölcsönt. Nem aprózták el, havonta 30-50 százalékos kamatot számítottak fel. Azokat, akik nem tudtak vagy nem akartak törleszteni, hozzátartozójuk megölésével, veréssel, házuk felgyújtásával fenyegették meg.

Akadt olyan áldozat, aki a 2007-ben felvett 50 ezer forint kölcsön fejében 1,2 millió forintot fizetett ki nekik. A házkutatás közben a rendőrség lefoglalt több olyan füzetet, amely a kiadott kölcsönöket, a visszafizetendő összegeket és az adósok nevét tartalmazta. Lefoglaltak készpénzt, arany ékszereket, továbbá légfegyvert, kést, fokost, nyílpuskát és sokkolót is, amelyeket a fenyegetések nyomatékosítására használtak.

Az uzsorásokat a bíróság még 2011-ben előzetes letartóztatásba helyezte, a rendőrség most vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek a nyomozás iratait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik