Közélet

Bíróság elé állnak Szita Bence gyilkosai

Szita-Bence-hajlektalangyilkosok(960x640).jpg (szita bence, )
Szita-Bence-hajlektalangyilkosok(960x640).jpg (szita bence, )

Először a vádlottakat és a tanúkat, majd a szakértőket hallgatják meg.

Május 13-án állnak bíróság elé Szita Bence gyilkosai – derül ki a Kaposvári Törvényszék közleményéből. Először a vádlottakat, másnap pedig a tanúkat hallgatják meg. Utána három hét szünet után, a tervek szerint június 4-én és 5-én folytatódik a per. Akkor szakértők következnek, és amennyiben szükséges, meghallgatnak újabb tanúkat.

Az ügyészség április elején vádat emelt az ügyben. A vádlottaknak nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés miatt kell felelniük. A két férfi tettesként, a gyermek mostohája pedig felbujtóként áll bíróság elé.

“Álmodj szépeket” – így búcsúztak a gyászolók Bencétől (fotó: Neményi Márton)

A felsőmocsoládi kisfiú tragédiája az elmúlt év egyik legfelkavaróbb bűnténye volt. Bencét októberben ölték meg, nevelőapja párja akart végezni vele. Úgy érezte, a gyerek boldogsága útjában áll, féltékeny volt rá. Két hajléktalan férfit fogadott fel, hogy megöljék a fiút. A gyilkosság részleteiről a rendőrség hallgatott, mondván, annak részletei még a képernyőn keresztül is elviselhetetlenek lennének. Ezekre csak vádemeléskor derült fény. Például, hogy a gyilkosok hogyan csalták be a gyereket az erdőbe, mit tettek vele, hogyan ölték meg és miképpen akarták eltüntetni a hottestét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik