Közélet

Egy rendőr szemtanúja volt a halálos vallatásnak

izsák (izsák)
izsák (izsák)

A törzszászlós állítólag próbálta leállítani kollégáit, sikertelenül.

Nemcsak a kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett két rendőr, hanem egy harmadik egyenruhás  is az izsáki rendőrőrsön tartózkodott keddre virradó éjszaka, amikor a férfit halálra verték – értesült a Bors. A napilap úgy tudja, a tanú egy közeli település körzeti megbízottja, törzszászlósi rangban szolgál. Állítólag próbálta leállítani kollégáit, de nem hallgattak rá, így inkább távozott.

Gyugyi Csilla, a nyomozást folytató Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője nem cáfolta, de nem is erősítette meg a lap értesüléseit. Mint mondta, a folyamatban lévő nyomozás adatait nem kívánják megosztani a közvéleménnyel. Az egyik gyanúsított védője azonban közölte, nem tud az állítólagos vallomásról.

A 47 éves férfi hétfőn halt meg, az izsáki rendőrörsön verték össze, miután egy kisebb lopás miatt előállították. A két kényszervallató kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. A halálra vert férfi egyébként román állampolgár, de körülbelül húsz éve élt már Magyarországon. A történtek után egyébként a bántalmazó rendőrök felettesei feljelentették az áldozatot hivatalos személy elleni erőszak miatt. Az ügyészség ezt visszadobta, nem indítanak eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik