Közélet

A fővajda felszólította a pécsi támadót

Kallai-Csaba(1)(960x640).jpg (Kállai Csaba)
Kallai-Csaba(1)(960x640).jpg (Kállai Csaba)

A férfinek azt üzeni, adja fel magát, a romákat arra kéri, ne bújtassák az erőszakos bűnözőt.

Kállai Csaba országos cigány fővajda közleményében azt írta, hogy sajnálattal hallja, hogy még mindig nem sikerült kézre keríteni a pécsi polgármester lányának támadóját. Folyamatosan figyelemmel kíséri az ügyet, és örül neki, hogy a cigányság egységesen lép fel ezen eset okán is, és reméli, mihamarabb kézre kerül a Pécsen garázdálkodó szatír.

Mint országos cigány fővajda felszólítja a szökésben lévő Nyerges Zoltánt, hogy mihamarabb adja fel magát. Egyben kéri a cigányságot, hogy ha valakinek tudta van arról, hogy ezt az embert ki bújtatja vagy hol húzza meg magát, azonnal adja fel a cigány nép érdekében. Minden cigány embert arra kér, hogy ezután is egységesen lépjenek fel a társadalmi igazságosság érvényesülése érdekében. A megtámadott kislánynak mihamarabbi felépülést, kitartást és sok erőt kíván – olvasható a bama.hu oldalon.


Fotó: MTI / Ujvári Sándor

A lap arról is beszámol, hogy Nyerges Zoltánnak tulajdonképpen nem kihívás, amit most csinál. Amióta tavaly kijött a börtönből, valószínűleg ugyanígy él: gyalog jön-megy, ahol éppen tud, ott alszik, pénze nincs.

Páva Zsolt pécsi polgármester lányának támadóját, Nyerges Zoltánt alvilági körök is keresik. A televíziónak nyilatkozó férfi – aki nemrég szabadult tízéves börtönbüntetéséből – azt mondta, hogy olyan információik vannak a támadóról, amelyet nem akarnak megosztani a rendőrséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik