Szórakozás

Agresszív és veszélyes a Páva lány támadója

A börtönben rengeteg balhéja volt, a rendőrökre is rátámadhat Nyerges Zoltán, a pécsi polgármester lányának támadója.

A rendőrség civilruhás állománya és nyomozói is nagy erőkkel kutatnak Nyerges Zoltán után. A rendőrség gyanúja szerint a 23 éves férfi volt az, aki pénteken reggel négy óra körül, a pécsi Kálvária úti alagútnál bántalmazta Páva Zsolt 20 éves lányát.

A politikus az eset után közleményt adott ki, amelyben azt írta: lánya a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan gyalog indult haza. El tudott menekülni a brutális támadás helyszínéről, de súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban kezelik.

“Bízom abban, hogy a rendőrség mielőbb kézre keríti az elkövetőt azért, hogy más lányával, gyermekével ne fordulhasson elő ugyanez, az illető ne követhessen el újabb bűncselekményeket” – fogalmazott Páva Zsolt.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) is csatlakozik a pécsi cigány nemzetiségi önkormányzat kezdeményezéséhez, és százezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel a pécsi polgármester lányát megtámadó Nyerges Zoltán elfogása érdekében.

A szervezet MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint a felajánlás mellett azt kérik képviselőiktől és a magyarországi cigányságtól, hogy segítsék a Páva Zsolt pécsi polgármester lányát pénteken megtámadó férfi elfogását.

Mint írták, hétfőn levélben kérik csaknem ötezer képviselőjüket, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy a körözött, 23 éves feltételezett elkövető “sehol ne érezze magát biztonságban az országban”.

Kiemelték: a magyarországi roma társadalomnak össze kell fognia az egész magyar társadalommal annak érdekében, hogy “a gyermekeinket, lányainkat meggyalázókat és a társadalmi békét örökösen megzavaró erőszakoskodókat mihamarabb rács mögé juttassa.”

Egyes lapértesülések szerint az elkövető veszélyes és agresszív személyiség. Korábbi áldozatait 10-15 percen át erőszakolta, s nem áll távol tőle, hogy a rendőröknek is nekitámadjon.

Korábbi börtönbüntetése során is sok gondot okozott a fegyintézet alkalmazottjainak – írja cikkében a Blikk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik