Közélet

Uzsorások tették tönkre a sztárok ügyvédjét

Ruttner-Gyorgy-(430x286)(1).jpg (Ruttner györgy, sztárügyvéd)
Ruttner-Gyorgy-(430x286)(1).jpg (Ruttner györgy, sztárügyvéd)

A dörzsölt jogász olyan adósságspirálba keveredett, hogy már az öngyilkosságot fontolgatta. Félmilliárdot fizetett  hitelezőinek, mire úgy döntött, rendőrséghez fordul - írja a Blikk.

Minden devizahitellel kezdődött. Nagyon szeretett volna egy farmot panzióval, halastóval, lovardával, borok templomával és körszínházzal. Évtizedek alatt spórolt pénzét és egy nagy budapesti ingatlanát fektette az álomba, de ehhez még banki segítség is kellett. Svájci frankban felvett hitelére havi félmilliót kellett törlesztenie, ami 10 éve még kivitelezhetőnek tűnt. Csakhogy ez az összeg mára 2 millió 300 ezer havonta.

Pár éve, amikor látta nagy a baj, korábbi védenceitől vett fel pénzt 10 százalékos kamatra. A négy uzsorástól összesen 172 millió forintot kapott, és immár a háromszorosát, több mint 500 milliót fizetett már vissza, de még mindig nem hagyják békén. A halál gondolata is foglalkoztatta, de rájött, nem hagyhatja egyedül párját és négy gyerekét ekkora adóssággal. Így végül feljelentést tett a rendőrségen.

Az ügyvéd fél éve nem tudja fizetni a bankot, mert mindent az uzsorásoknak ad, így hamarosan elárverezik a birtokot.

Ruttner György védte a balesetet okozó Stohl Andrást, a nemi erőszak kísérletével elítélt Damu Rolandot és ő volt az ügyvédje Kovács Lázárnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik