Közélet

Beszámítható a kulcsi családirtó

kulcs (kulcs, )
kulcs (kulcs, )

A rendőrség lezárta a nyomozást, az orvos szakértők pedig megállapították, hogy nem szenved kóros elmebetegségben H. Csanád, így a négy ember megölésével gyanúsított férfi büntethető – írja a Bors.

Kapcsolódó cikkek

Eddig okkal bízhatott benne a 24 éves fiatalember, hogy egy-két évnyi kényszergyógykezeléssel megúszhatja négy családtagja brutális lemészárlását. A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) őrizték, miután két orvos szakértő beszámíthatatlannak ítélte. Csakhogy másik két szakértő úgy véli: H. Csanád csak tette elkövetésekor volt beszűkült tudatállapotban, kóros elmebetegségben azonban nem szenved – értesült a napilap.

A férfit képviselő Hortobágyi Tibor ügyvéd biztos benne, hogy védencével szemben hamarosan vádat emelnek, és a tárgyalássorozat várhatóan ősszel megkezdődik. Hozzátette: bár H. Csanád továbbra is kap gyógyszereket, a tudata teljesen kitisztult. „Már nem zárkózik be saját világába. Újra tévét néz, olvas, az IMEI-ben ő lett a könyvtáros. Már azt sem utasítja el, hogy életben maradt hozzátartozóival találkozzon” – magyarázta az ügyvéd.

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

A 24 éves H. Csanád tavaly április 4. és 6. között késekkel és bozótvágóval kegyetlenül lemészárolta nagyszüleit, bátyját és édesapját. Az édesanyját és a nővérét életveszélyesen, nővére barátját súlyosan megsebesítette. A férfit egy közeli bozótosban fogták el a terrorelhárítók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik