Belföld

Tizenkét év a győri gyilkosnak

P. Ottó júliusban folytotta meg Adyvárosban élő élettársát.

Nyáron már olvashattak a Győr24 hírportálon arról a szörnyű gyilkosságról, melynek során egy négygyermekes édesanyát folytottak meg a Bán Aladár utcában.

Az adatgyűjtés során felmerült P. Ottó esetleges érintettsége. A 8 általánossal rendelkező, 41 éves férfival az áldozat korábban kapcsolatot tartott fenn, de többször szakítottak. Kiderült, hogy folyamatosan zaklatta az asszonyt, hogy fogadja vissza.A rendőrség célirányos körözést adott ki, és már tegnap olyan információhoz jutottak, hogy a gyanúsított Vácon van. Elfogták egy ismerős házában, majd Győrbe vitték, ahol először tagadott, aztán beismerő vallomást tett.

Megírtuk azt is, hogy P. Ottó, ha féltékenységből ölt, húsz évet, ha nyereségvágyból, életfogytiglant kaphat. Az eltűnt 100 ezer forintból 56 ezret a rendőrök a beismerő vallomást tett P. Ottónál megtaláltak.

Mrácius 20-án, szerdán tizenkét esztendei börtönre ítélték a férfit. Az első fokú ítélet nem jogerős.

Németh Csaba bíró az ítélethirdetéskor elmondta: a vádlott beismerte az emberölést, és a tanúk vallomása, valamint a későbbi sértett feljelentése alapján zaklatásban is elmarasztalták. Emellett akkor is kifosztásnak minősül, hogy elvette a már halott nő két mobiltelefonját, ha – mint vallotta – azokból csupán arról akart meggyőződni, hogy tényleg volt-e mással kapcsolata az asszonynak, mint ő azt gyanította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik