Közélet

Egyre több munkát ad a víz a tűzoltóknak

arviz-belviz-elontott-ut(210x140)(1).jpg (belvíz, )
arviz-belviz-elontott-ut(210x140)(1).jpg (belvíz, )

Főként Baranyában és Somogyban akad bőven feladat a csapadékos idő miatt. További nagy esők, zivatarok miatt nem számíthatnak pihenésre a hosszú hétvégén a tűzoltók.

Az időjárási viszonyok miatt péntek délutántól szombat hajnalig összesen hatvan helyszínre vonultak a tűzoltók, 32 alkalommal műszaki mentésnél kellett segíteniük. A számok azt mutatják, hogy egyelőre nem kellett a szokásosnál több esetben beavatkozniuk.

Ám ez nem biztos, hogy így marad. A Kapos folyón és a gödrei-vízfolyáson az éjjel komolyabb vízszintemelkedés történt, ezért a védelmi igazgatás már megtette a szükséges intézkedéseket.

Homokzsákok harcra készen

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a védekezéshez a szükséges létszám, technika és felszerelés rendelkezésükre áll, de a kialakult és még várható helyzet miatt a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megerősítette ügyeletét. Dombóvárra és Bonyhádra pénteken homokzsákokat szállítottak, utóbbi településen nyolcszáz előre töltött homokzsák áll készenlétben. Dombóváron a vízműnél lesz szükségvédekezésre, Somogy megyében is zajlanak az előkészületek, 20 ezer homokzsák várja a „bevetést”.

Készültség még sehol nincs, viszont Baranya megyében a Bükkösdi vízfolyás, Somogy megyében a Zselic-patak vízszintje is jelentősen megemelkedett, itt már most akad feladat.

Ma 8 megyében kiadós eső, holnap 5-ben heves zivatarok adhatnak majd sok munkát a tűzoltóknak. Előrejelzés itt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik