Belföld

Nyolc megyére adtak ki figyelmeztetést

onos(960x640)(10).jpg (ónos)
onos(960x640)(10).jpg (ónos)

Holnap heves zivatarok is lehetnek, de akár 17 fok is.

Eső miatt figyelmeztető előrejelzést adtak ki 8 megyére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztető előrejelzése szombat éjfélig van érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna megyében. Ezeken a helyeken 20 mm feletti csapadék eshet, míg északkeleten helyenként ónos szitálás fordulhat elő.

Vasárnap öt egyére adtak ki figyelmeztetést heves zivatarok miatt. Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád megyében lehet tomboló szél és akár jégeső.

Szombat

Északon, északnyugaton átmenetileg felszakadozik a felhőzet, néhány órás napsütés is valószínű. Ezzel szemben délen és keleten jobbára erősen felhős vagy borult marad az ég, főként a nap első felében lehet esőre számítani, majd átmenetileg ott is megszűnik a csapadék, de késő délutántól délnyugat felől ismét egyre többfelé elered az eső. Délen akár zivatar is kialakulhat.

Csak délkeleten erősödhet meg néhol a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8, 13 fok között valószínű, csak északkeleten lehet ennél kissé hűvösebb. Késő estére 4, 9 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, délkeleten szakadozhat fel helyenként a felhőzet. Sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, délkeleten egy-egy zivatar is kialakulhat, estefelé a Dunántúlon havas eső, hó is lehet.

Megerősödik az északnyugati, nyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 17 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Hétfő

Kezdetben erősen felhős lesz az ég, majd felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Elszórtan fordul elő zápor, hózápor. Megerősödik a nyugati, északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

Síelni is lehet húsvétkor

A Mátrában tegnap nagy havazás volt, erről videót itt láthat. Kérdés, hogy az enyhülő időben a tegnap est  még 60-120 centi volt a hó meddig bírja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik