Közélet

Három deci töménnyel tarolt a sztrádán a főrendőr

tomegkarambol-m3-as(210x140)(1).jpg (törött autó, baleset, )
tomegkarambol-m3-as(210x140)(1).jpg (törött autó, baleset, )

Az elvégzett teszt szerint az exőrnagy a baleset idején közepesen ittas állapotban volt.

Legalább hat felest guríthatott le a szakértő szerint az a rendőr, aki autójával március 11-én éjjel tömegbalesetet okozott az M3-ason – írja a Blikk. Az őrnagy vérében 2,2–2,4 ezreléknyi véralkoholszintet mutatott ki a teszt, ez közepes fokú alkoholos befolyásoltságot jelent. Az ügyészség most a szakértői vizsgálatok eredményeire, illetve a baleset legsúlyosabb sérültjének – egy hétéves gyermeknek – az orvosi papírjaira vár.

Dr. Zacher Gábor toxikológus szerint a rendőr vérében talált alkohol mennyisége legalább hat féldecinyi tömény elfogyasztását jelenti.  Ilyen véralkoholszinthez átlagos testalkattal legalább 3 decinyi 40 százalékos alkoholt kellett meginnia – magyarázta a főorvos.

A volt egyenruhás majdani büntetése attól is függ, hogy a karambol után koponyasérülésekkel kórházba vitt kisfiú marandó egészségügyi károsodást szenvedett­-e. A napilap kereste a Heim Pál Gyermekkórházat, ahol megtudták: a gyereket már elengedték, és valószínűleg nem lesznek maradandó következményei a balesetnek.

A tömegkarambol az M3-as Nyíregyháza felé vezető oldalán, a 37-es kilométerszelvénynél, Bag térségében történt. Több jármű ütközött. Ahogy arról a Hír24 elsőként beszámolt, a balesetet egy ittas rendőr okozta. A mentők egy férfit a helyszínen láttak el, egy nőt és két gyereket viszont kórházba kellett vinni, a könnyebben sérült nőt és a 14 éves gyereket a hatvani, a hétéves, súlyosan sérült kisfiút pedig a Heim Pál Gyermekkórházba. A helyszínelés és műszaki mentés órákon át tartott, az autópályát mindkét irányban lezárták. A vétkes egyenruhás beismerte, hogy ivott, és azt is, hogy figyelmetlenül vezetett. A történtek után leszerelt. Tettéért akár öv év börtönbüntetéssel is sújthatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik