Közélet

Részeg rendőr okozott tömegkarambolt

tomegkarambol-m3-as(210x140)(1).jpg (törött autó, baleset, )
tomegkarambol-m3-as(210x140)(1).jpg (törött autó, baleset, )

Egy autó átrepült az M3-as egyik oldaláról a másikra.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség tájékoztatása szerint a balesetnek részese egy rendőr is, akinél az elsődleges alkoholteszt pozitív eredményt mutatott.

Pap Judit, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese azt mondta, hogy az autópálya fővárosból kivezető oldalán, a 37-es kilométerszelvénynél öt-hat jármű ütközött össze ismeretlen körülmények között. Az egyik autó átrepült a Budapest felé vezető oldalra, ezért a helyszínelés idejére az M3-ason teljes zárást rendeltek el.

A Hír24 információi szerint a balesetet a részeg őrnagy okozta. A mentők egy férfit a helyszínen láttak el, egy nőt és két gyereket azonban kórházba vittek. A könnyebben sérült nőt és a 14 éves gyereket a hatvani, a hétéves, súlyos sérült kisfiút pedig a Heim Pál Gyermekkórházba.

Ötven mentőst riasztottak 10 autóval. Azért ilyen sokat, mert eleinte csak annyit lehetett tudni, hogy tömegszerencsétlenség történt.

Úgy tudni, a karambol részese volt egy fideszes országgyűlési képviselő is, Herman István Ervin azonban nem sérült meg. Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír24 ezen értesülését egyelőre nem tudta megerősíteni, kedd reggelre ígért részletes tájékoztatást. A szóvivő azt mondta, az autópályát mindkét irányban lezárták, az autósokat a 3-as főútra terelték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik