Közélet

Megingott a brutális kórházigazgató alibije

B. Krisztiánt senki nem látta a kórházban a támadás időpontjában, ráadásul számítógépén sem dolgozott senki a kérdéses reggelen.

Megingott az alibije annak a kórházigazgatónak, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy injekcióval elkábította, brutálisan bántalmazta, majd sósavval leöntötte volt barátnőjét – tudta meg a Blikk.

A Budai Irgalmasrendi Kórház vezetője, B. Krisztián korábban a rendőröknek azzal védekezett, hogy a támadás időpontjában a kórházban dolgozott – számítógépének kódjait is megadta, ezzel igazolva alibijét -, valamint, hogy kollégái közül többen látták őt az intézményben a kérdéses időpontban.

A napilap információi szerint a nyomozók már kihallgatták a rendszergazdát, megvizsgáltatták B. Krisztián gépét, és kiderült, az igazgató komputerét reggel hat órakor kapcsolták be, azonban a gépen órákig nem dolgozott senki. Ebből azt gyanítják, hogy a férfi a támadás előtt bement a kórházba, majd bekapcsolta a számítógépet abban bízva, hogy így majd lesz alibije.

A kórház egyik dolgozója a lapnak elárulta: senki nem látta a támadás időpontjában B. Krisztiánt a kórházban. Azokat, akiket megnevezett, meghallgatták, de egyikük sem igazolt neki alibit. Hozzátette: az intézményt az eset után rendőrök lepték el, a férfi több személyes holmiját lefoglalták, és leltárt kértek a gyógyszerekről, hogy kiderüljön, az orvos innen vitte-e ki a nő elkábításához használt szert.

R. Erikának másod- és harmadfokú égési sérülései lettek, ezért plasztikai műtétek sorozata vár rá. A savégett sérülésekben nagy tapasztalatot szerzett szakember szerint az ilyen sérülések leggyakrabban későbbi érzéskieséssel járnak – olvasható a Blikk szerdai számában.

Könnyen megúszhatja

Mint arról korábban beszámoltunk, Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke szerint szinte kizárt, hogy a kórházigazgató – bűnössége beigazolódása esetén – valaha is visszatérjen az orvosi pályára. Erkölcsi bizonyítvány nélkül nemhogy igazgatóként, közalkalmazottként sem helyezkedhet majd el a szakmában – szögezte le lapunknak az elnök.

Az általunk megkérdezett ügyvéd kevés esélyt lát arra, hogy az emberölés kísérletének vádja megállná a helyét a bíróságon, sőt, akár még egy felfüggesztettel is megúszhatja B. Krisztián, büntetlen előélet, beismerés, megbánás vagy egyéb enyhítő körülmények esetén. Pedig a rendőrök szerint a férfi példátlanul kegyetlen volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik