Közélet

Gránátok Pesten – lezárták a Sirály környékét

aknagranat(210x140)(3).jpg (aknagránát, )
aknagranat(210x140)(3).jpg (aknagránát, )

Világháborús gránátot találtak egy VII. kerületi társasházban.

Második világháborús gránátot találtak a VII. kerületi Király utca egyik társasházában szombat délután – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje. Várkonyi Melinda főhadnagy tájékoztatása szerint a 82 milliméteres szovjet aknavető gránátra egy négyemeletes társasház padlásán, felújítási munkálatok közben bukkantak, a gránát egy gerenda és a fal közé volt beékelődve.

A rendőrség lezárta a VII. kerületi Király utca és Nagymező utca kereszteződésének környékét. Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója közölte, hogy a II. világháborús bombát a Sirály nevű hellyel szemben lévő ház belső udvarán találták. Mint mondta, a rendőrök ezért ürítették ki a környéket, és nem azért vannak jelen, mert a fővárosi tulajdonú ingatlanban a “Hallgatói Hálózat tagjai” vannak. Pénteken mintegy nyolcvan fiatal akadályozta meg, hogy a főváros újra birtokba vegye a tulajdonában lévő belvárosi klubhelyiséget, a fiatalok azt az ígéretet kapták, hogy hétfőn tárgyalnak velük.

Később a lakók visszatérhettek otthonaikba – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.  Várkonyi Melinda főhadnagy elmondta, a kiürítés tizenhárom embert érintett. A tűzszerészek a szovjet aknavető gránátot szállítható állapotúnak ítélték, így arról döntöttek, hogy a Magyar Honvédség központi gyűjtőjébe szállítják, ahol később megsemmisítik.

Előzőleg – szintén a padláson – több világháborús robbanótest került elő Eger belvárosában. Ott egy családi ház felújítása közben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik