Belföld

Sirály-blokád: Hétfőn tárgyalnak

siraly(960x640)(1).jpg (sirály)
siraly(960x640)(1).jpg (sirály)

Nyolcvan fiatal és néhány biztonsági őr nézett farkasszemet a budapesti klubban.

A Sirály nevű budapesti klubban tartózkodó fiatalok azt az ígéretet kapták, hogy hétfőn tárgyalnak velük a vagyonkezelő, illetve a főváros képviselői a helyiség sorsáról. Ezt Schönberger Ádám, a Marom Klub Egyesület elnöke, a bent lévő fiatalok egyike mondta szombaton.

Előző nap mintegy nyolcvan fiatal akadályozta meg, hogy a főváros újra birtokba vegye a tulajdonában lévő belvárosi klubhelyiséget, a Sirályt.

A fiatalok pénteken a helyszínen az MTI tudósítójának elmondták, hogy a Király utcai helyiséget évek óta a Marom Klub Egyesület használja a Főpolgármesteri Hivatallal kötött szerződés alapján. A Sirályban kereskedelmi tevékenységet nem folytatnak, kulturális programokat, fesztiválokat szerveznek.

Az egyesületet csütörtök este e-mailben szólította fel a főváros, hogy péntek reggel ürítse ki és adja vissza a helyiséget. Péntek reggel az egyesület tagjait biztonsági őrök fogadták, akik több zárat is lecseréltek, az épület másik bejáratán azonban a fiatalok bementek az épületbe.

Schönberger Ádám, a Marom egyesület elnöke pénteken egyebek mellett azt kifogásolta, hogy a fővárostól ilyen rövid időt kaptak a helyiség visszaadására. A belvárosi többszintes ingatlant több napba telik kiüríteni – tette hozzá.

Hozzátette,  hogy az épület tele van az értékeikkel, ezért azokat semmiképpen nem hagyják őrizetlenül, így továbbra is bent maradnak.

Több fiatal és a biztonsági őr szombaton is a Sirályban tartózkodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik