Közélet

Vádat emeltek Portikék ellen

portik tamás (portik tamás, tek, maffia, )
portik tamás (portik tamás, tek, maffia, )

Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés – ez a vád. Portik mint felbujtó szerepel.

A rendőrség február közepén tudatta: befejezték a nyomozást a “Prisztás-ügyben”, és vádemelési javaslattal fordultak az ügyészséghez. Több mint két héttel később, hétfőn a Fővárosi Főügyészség már arról tájékoztatott, megtörtént a vádemelés.

Az ügyészség közleményében emlékeztetett: Portik (akit a tájékoztatásban csak monogrammal említenek)  többedmagával együtt 1994 és 200. között az Energol Rt. vezérigazgatója volt, ezzel jelentős vagyont szerzett, ráadásul egyre nagyobb befolyásra tett szert az alvilágban.

A tehetős „üzletember” 1996-ban elszámolási vitába keveredett az éjszakai élet szintén meghatározó alakjával, Prisztás Józseffel, három ingatlan birtoklása miatt. Hogy pontot tegyen az ügy végére, Portik úgy döntött, megöleti ellenlábasát.

Tervébe bevonta testőrét és egyik ismerősét is. Utóbbi feladata volt, hogy Prisztást a II. kerületi Ladik utcába csalja. A munka oroszlánrésze pedig a testőrre hárult: őt bízta meg, hogy végezzen vele.

A halálos csel sikerült, 1996. november 1-jén Portik haragosa meghalt, fejbe lőtték, amikor be akart szállni az autójába. Perceken belül belehalt sérüléseibe.

A Fővárosi Főügyészség Portik Tamást felbujtóként, ismerősét bűnsegédként vádolta meg előre kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével, míg a gyilkos testőrnek előre kitervelten elkövetett emberölés miatt kell felenie.

Portik Tamást egyébként azóta Seres Zoltán vállalkozó és a vele utazó olasz férfi 1999-es megölésének az ügyében is felbujtóként gyanúsítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik