Közélet

Már nem nyomoznak a “Prisztás-ügyben”

bilincs (bilincs, )
bilincs (bilincs, )

A tettesek 17 év után bíróság elé állnak.

A rendőrség pénteken, közleményben tudatta: befejezték a nyomozást az 1996-os gyilkossági ügyben és vádemelési javaslattal fordultak a Fővárosi Főügyészség felé. A tetteseknek nyereségvágyból, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt kell feleniük.

Mint ismert, Portik Tamás előzetes letartóztatását tavaly július 15-én rendelték el. Az NNI akkor azt közölte, hogy a Terrorelhárítási Központ összehangolt akciót tartott több budapesti és vidéki helyszínen. Összesen öt embert fogtak el, a gyanúsítottak mind előzetesbe kerültek.

Bánáti Kristóf, Portik Tamás ügyvédje ezután a Hír TV-nek azt mondta: két gyanúsítást közöltek védencével. Egyrészt felbujtóként gyanúsították meg az Aranykéz utcában 1998-ban megölt – Boros Tamás néven ismert – Boros József Károly meggyilkolásával, másrészt pedig Prisztás József 1996-os meggyilkolásával kapcsolatban. Hozzátette: ügyfele abszurdnak tartja a vádakat, ártatlannak vallotta magát, és megtagadta a vallomást.

Portik Tamást azóta Seres Zoltán vállalkozó és a vele utazó olasz férfi 1999-es megölésének az ügyében is felbujtóként gyanúsítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik