Közélet

Tíz év a nevelőjét vaslapáttal ütő kamasznak

ásó (ásó, )
ásó (ásó, )

A férfi kis híján meghalt. Bár életben maradt, maradandó fogyatékossággal kell együtt élnie.

A Kecskeméti Törvényszék hétfőn döntött, életveszélyt okozó testi sértés miatt elsőfokon tíz év letöltendő szabadságvesztésre ítélte azt a fiatalt, aki gyermekkorú társával életveszélyesen megsebesítette nevelőjét 2011 decemberében.

Ahogy arról beszámoltunk, a bócsai gyermekotthon vezetője rendőröket hívott az intézményhez, miután egyik alkalmazottját leütötték és elvitték a kocsiját. Nem telt el sok idő, kiderült, támadói az intézet lakói: egy 17 és egy 13 éves fiú.

A fiatalok hátulról ütötték le nevelőjüket, vaslapáttal estek neki. Miután áldozatuk a földre zuhant, többször fejbe is rúgták. Ezután elvették a slusszkulcsát, és elhajtottak a kocsijával. Az autó előkerült, a rendőrök az M5-ös autópályán, a főváros közelében bukkantak rá. Otthagyták, mert kifogyott belőle az üzemanyag. A párost végül Budapestek fogták el.

A megvert nevelő koponyacsonttörést szenvedett, életveszélyes állapotban került kórházba. Azóta is maradandó fogyatékossággal kell együtt élnie. Korábbi hírek szerint megvakult. A 17 éves fiú ellen eljárás indult, ám kora miatt nem vonhatták felelősségre, őt az illetékes gyámhivatal gondjaira bízták.

Az ítélet nem jogerős, mert bár az ügyész tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezést nyújt be. A büntetőper másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik