Közélet

Cáfol a TEK Habony-ügyben

A szervezet szerint Vadai Ágnes ismét téved, nem kap személyi védelmet Habony Árpád.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) csütörtök délutáni közleménye szerint a Vadai Ágnes csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján elhangzottak nem felelnek meg a valóságnak, a TEK ugyanis nem biztosít személyi védelmet Habony Árpádnak. A miniszterelnök személyes tanácsadója azután került középpontba, hogy a Magyar Narancs felidézte, hogy 2011-ben elítélték garázdaság miatt.

A cáfolat szerint a képviselő által hivatkozott fényképfelvételen – mely Vadai szerint Abu-Dzabiban készült 2012-ben – egyetlen olyan ember sem látható, aki a Terrorelhárítási Központ állományában teljesítene szolgálatot.

A Terrorelhárítási Központ egyúttal ismételten tájékoztatja a képviselőt, hogy a törvény szerint a szervezet kizárólag a köztársasági elnök és a miniszterelnök védelmét biztosítja.

Ahogy írják: „Ezúton kérjük Vadai Ágnest, legközelebb tájékozódjon, mielőtt a valóságnak nem megfelelő tényeket állít a Terrorelhárítási Központról.”

A Hír24 csütörtök délután számolt be róla, hogy a Demokratikus Koalíció kérdést intézett a miniszterelnökhöz arról, hogy valóban a TEK védi-e Habony Árpádot. A válasz hamar megérkezett, ezek szerint tehát nem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik