Közélet

Nincs priusza Orbán bizalmasának

habony árpád (habony árpád)
habony árpád (habony árpád)

A miniszterelnök személyes tanácsadójának egy házaspár bántalmazása miatt kellett felelnie – írja a csütörtökön megjelenő Magyar Narancs. Habony Árpád azt állítja, nem ütött, nem rúgott.

Habony Árpádot, Orbán Viktor személyes tanácsadóját garázdaság miatt jogerősen elítélte a Fővárosi Bíróság 2011-ben – derül ki a Magyar Narancs legfrissebb számából.

2006. november 4-én reggel egy házaspár lelépett Habony terepjárója elé. Az autós rádudált a gyalogosokra, majd kiabálva közölte velük: legközelebb már nem fog fékezni. Ezután szóváltás alakult ki, majd az ingerült Habony kiszállt autójából, és a házaspár után ment. Leütötte a férfit, és hasba rúgta a férjét védelmező nőt – foglalta össze a konfliktust a lap cikke alapján az Index.


Fotó: MTI / Mohai Balázs

Habony Árpád évek óta a kormányfő egyik legbizalmasabb embere, akinek hatalmáról a sajtóban legendák keringenek, és akit mindenki a miniszterelnök stratégiai „főtanácsadójaként” tartott számon. A bulvársajtóban 2011-ben került a címlapokra, amikor kiderült, ő Kapócs Zsóka szerelme. Habony egyébként a kilencvenes években kendóban a magyar élvonalhoz tartozott.

A házaspár is sáros?

Habony Árpád az ügyvédjén keresztül azt közölte az Indexszel, hogy az ügyben született másodfokú ítélet sem a testi sértést, sem a bántalmazást nem állapította meg, és a bíróság a garázdaság vétségében sem büntetést, hanem csak intézkedést alkalmazott.

A fönti megfogalmazást Habony Árpád közeli forrásunk a következőképpen magyarítja: “Sem ütés, sem rúgás nem történt. A Narancs a házaspár vallomásából idéz, nem pedig az ítéletből. Amúgy a mostani sértettek egy másik ügyben alperesként szerepelnek, ugyanis nagyjából a Habony Árpáddal zajlott konfliktussal egyidőben belekötöttek egy másik autósba.”

KO versus Anyádat!

Garázdaság amúgy nem csupán pofozkodva követhető el, hanem, mondjuk, egy szimpla anyázással. Merthogy a törvény azt írja: “Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Busch is megszólalt az ügyben

“A Magyar Narancs által említett ügyben az I. fokú bíróság 2010. 04. 09-én, a II. fokú bíróság 2011. 05. 04-én hozott jogerős ítéletet. A bíróság testi sértést nem állapított meg, hanem csupán garázdaság vétségét és nem alkalmazott büntetést, hanem csupán intézkedést.

Az intézkedés 2 év próbára bocsátás volt, amely hamarosan lejár, de a bíróság még pénzbüntetést sem rótt ki és így természetesen Habony Árpádnak nincs priusza.

Valótlan tehát az az állítás, hogy Habony Árpád testi sértést követett volna el.

A valótlanságot állítónak számolnia kell a személyiségi jog megsértésének következményeivel.

Védencem ügyében szereplő házaspár egyébként ugyanabban az időszakban és ugyanazon a helyen egy másik autóssal, egy ifjú hölggyel is összetűzésbe keveredtek, akit bántalmaztak és a párhuzamosan folyó büntető eljárásban őket elítélték.

Dr. Busch Béla

Habony Árpád jogi képviselője”

 

<table border=”0″ cellpadding=”5″ cellspacing=”0″ style=”width: 514px;”>

<tbody>

<tr style=”background-color: #c9262b; color: white; font-weight: bold;”>

<td>

 

KERETES CÍME:

 

</td>

</tr>

<tr style=”background-color: #fff; height: 25px; color: black;”>

<td style=”padding: 10px;”>

 

 

</td>

</tr>

</tbody>

</table>

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik