Közélet

Soproni kivégzés – lezárult a nyomozás

A három fiatal ellen vádemelést javasol a rendőrség.

Emberölés, rablás és lőfegyverrel visszaélés miatt javasol vádemelést  az ügyészségnek a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság a tavaly áprilisi soproni kettős gyilkosság mindhárom szereplője ellen – jelentette be Károlyi Zoltán alezredes, bűnügyi osztályvezető hétfőn Győrben.

Azt mondta, a „kivégzésszerűen, hidegvérrel” elkövetett gyilkosság három szereplőjét tíz óra alatt sikerült a rendőröknek elfogniuk, de számos, a bűnösséget egyértelműen bizonyító szakértői vizsgálatra volt szükség, ezért húzódott mostanáig a nyomozás.

A három középiskolás április 17-én este ment a soproni Anger réten lévő lövészklubba, amelynek az egyik fiú tagja volt. Ahogy korábban eltervezték, az egyik fiatal lőgyakorlat közben hirtelen megfordulva fejen, arcon és nyakon lőtte a sporttelep 53 éves elnökét. Miközben már el akarták rejteni a holttestet, megérkezett a klubba az áldozat 43 éves ismerőse, ezért vele is végeztek.

A fiúk mindhárman a soproni Roth-szakközépiskola fafeldolgozó technikusi szakképző osztályának a diákjai voltak. A gyilkosság másnapján is bementek az iskolába, a rendőrök onnan vitték el őket. Egyikük Vámosszabadiból, másikuk Hidegségről, harmadikuk Csornáról járt Sopronba. Az utóbbit amibíciózus ácstanulónak mondták tanárai, a hidegségi fiú édesanyját elveszítette, apja nevelte, bátyja végzett pap, ő több nyelven beszélt. Bár neki is voltak igazolatlan hiányzásai, tanárai szerint a vámosszabadi fiúval volt a legtöbb fegyelmi probléma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik