Közélet

Életfogytiglant kapott a dombóvári baltás gyilkos

birosag(960x640)(24).jpg (bíróság)
birosag(960x640)(24).jpg (bíróság)

A 88 éves ügyvédnek azért kellett meghalnia, mert kölcsönadott gyilkosának. Sokaknak segített, a szegények ügyvédjének tartották.

A brutális bűncselekmény csaknem két éve történt. A tettes sorsáról hétfőn döntött jogerősen a Szekszárdi Törvényszék. A 30 éves vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt mondták ki bűnösnek. Az ítélet szerint a férfi legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Gyilkos és áldozata ismerték egymást. A fiatalember egy kisebb összeggel tartozott áldozatának, egy 88 éves dombóvári ügyvédnek. Állandóan pénzzavarral küzdött, lopásért, csalásért és sikkasztásért is elítélték már. Korábban azt mondta, nem tervelte ki a gyilkosságot, a tartozás rendezése miatt kereste fel a visszavonultan, Dombóvár belvárosában élő hitelezőjét.

A vádlottnál balta volt, ezzel ölte meg a férfit: több ütést mért a fejére. Az ügyvéd halálát agyzúzódás okozta. A gyilkos akkor azt mondta a nyomozóknak, azért ment baltával az idős emberhez, mert nem volt mivel fűtenie és fát akart gyűjteni.

Az áldozatot egyébként a szegények ügyvédjének tartották, ismerték és szerették a városban. Gyakran segített olyan embereken, akiknek nem futotta volna az ügyvédi költségekre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik