Közélet

Szemtanúkat toboroz az utasverést végignéző nő

Batthyány tér - hév (Batthyány tér, hév)
Batthyány tér - hév (Batthyány tér, hév)

Egy embert véresre vertek a Batthyány téren. Az utas szerint a HÉV biztonsági őrei voltak, a BKK viszont tagad. A szemtanú a saját kezébe vette az irányítást.

A keddi utasverés nagy visszhangot váltott ki,  és Facebookon is csaknem 15 ezer megosztást kapott a történet, amely azóta is szépen terjed a közösségi oldalon. A BKK sajtóosztálya is reagált, azt mondják, a „történetben említett személyek nem a BKK bejárati ellenőrei voltak”.

A szemtanú ezt nem hagyja annyiban, a közösségi portálon most szemtanúkat keres. „Mivel egyedül vállaltam a szemtanú szerepét, ezért keresem azokat, akik látták az esetet! Kérem keressenek meg!” – írja.

Pechan Cecília szeretné leszögezni, neki alapjáraton nincs gondja sem az ellenőrökkel, sem a biztonságiakkal, sosem érte atrocitás, nem került összetűzésbe senkivel. „Megértem, hogy a munkájukat végzik és azt is, hogy köztük is van ilyen és olyan ember is. Nem általánosítok, mert ez a lehető legtávolabb áll tőlem. Lehet, ez sokaknak nem jelent semmit, de én köszönni és mosolyogni is szoktam rájuk és sokszor vissza is kapom. A Batthyány téren a metró lejáratánál állóktól, például minden reggel.”

Ugyanakkor hangsúlyozza, ettől függetlenül nem fog szó nélkül elmenni senki mellett, akit bántanak. Mindegy, hogy ki teszi. „Igen, lehet, hogy bennem sincs mersz már ahhoz, hogy egy verekedésbe beleavatkozzak, de hogy nem hagyok ott egy embert, aki a földön fekszik, az biztos. És remélem, hogyha nyilvánosságot kapnak az ilyen ügyek, akkor ez visszatartó erő lesz” – olvasható a Facebook-oldalán.

Mint ismert, az utas beszámolója szerint a támadás még kedden történt, a férfit a Batthyány téren bántalmazták a HÉV biztonsági őrei. Előbb elkísérték a vásárcsarnok felé vezető mozgólépcsőig, feljöttek vele a felszínre, majd a mozgólépcső tetején – ahol már nem veszi őket a kamera – hátulról az egyik elkezdte lökdösni. A szemtanú ezt még a 60-as buszról látta, mire leszállt, az ember már a földön feküdt. A férfi orra betört és a szeme alól is folyt a vére. A nő mentőt és rendőrt hívott, akik fel is vették az adatokat, illetve a személyleírást, de azt nem mondták neki, hogy menjen oda és mutasson rá, ki volt az. Az egyenruhások ezek után azt mondták, hogy a tanú elmehet, a többit ők elintézik.

A szemtanú korábban a BKV Figyelőnek azt mondta, attól fél, a történteknek nem lesz következménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik