Közélet

Még mindig nem tudni, ki szúrt Szigethalmon

szigethalom verekedés (szigethalom, verekedés, tömegverekedés, rendőrség, sávoly gergő, )
szigethalom verekedés (szigethalom, verekedés, tömegverekedés, rendőrség, sávoly gergő, )

Bozsányi Gergő támadójáról két hét után sincs semmi információ. A brutális támadások miatt a Honvédelmi és rendészeti bizottság csütörtökön rendkívüli ülést tart.

A Hír24 úgy tudja, hogy Bozsányi Gergő támadójáról nem sok információja van a rendőröknek. Sem a szemtanúk, sem maguk a megtámadott sportolók nem tudtak olyan információt adni, ami alapján azonosítani lehetne a szurkálót. Ezt támasztja alá az is, hogy a férfiről a rendőrség két héttel a bűncselekmény után sem tett közzé fotót vagy fantomképet, nem adtak ki országos körözést.

A szigethalmi söröző előtti szilveszteri késelés egyik áldozata Sávoly Gergő az MTK ökölvívó szakosztályának 18 éves, +90 kilós bunyósa, aki 2011-ben országos bajnok volt. Testét nyolc késszúrás is érte, közülük négy a szív környékét, az egyik majdnem átvágta a szívburkot. Sávolyt engedték ki hamarabb a kórházból.

A másik sérültnek, a 19 éves Bozsányi Gergőnek életmentő műtéten kellett átesnie. Felépülése hosszabb időt vesz igénybe, sérülései miatt a jövőben valószínűleg nem sportolhat versenyszerűen, de kórházi ápolásra már nincs szüksége. Az ő támadóját keresik, de egyelőre úgy tűnik, még azt sem tudni, ki volt az. Bár egyre több mindenre emlékszik, azt nem tudta megmondani, ki támadta meg. Nem csoda, ugyanis a szúrást hátulról kapta.

Bozsányi több napig feküdt az intenzív osztályon, pár napja már otthon lábadozik. Korábban azt mondta, hogy ezután a birkózást már csak hobbiszinten űzheti, az álmai szertefoszlottak. Épp ezért szeretne egyszer szembenézni a támadójával, hogy megkérdezze, mi volt a célja.

Mint arról a Hír24 elsőként beszámolt, az egyik szurkálót, a 17 éves J. Jánost – akit még a kocsmában elfogtak – a nyomozási bíró első fokon csak javítóintézetbe küldte, az ügyészi fellebbezés után azonban a másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék előzetes letartóztatásba helyezte.

Sávoly Gergőt és családját a támadás után megfenyegették. A kórházban rendőri védelmet kapott, arról egyelőre nincs hír, hogy ezt otthon is biztosítják-e neki.

Ez, és az ózdi brutális bűncselekmény a politikusok ingerküszöbét is elérte. Január tizedikén a rendészeti bizottság összehívását kezdeményezte a nagy vihart kavart bűncselekmények miatt a nagyobbik kormánypárt. A szocialistákról azt állítják, hogy a gyilkosok oldalára álltak.

Az országgyűlés hivatalos honlapja szerint a Honvédelmi és rendészeti bizottság az Országház földszint 93. számú tanácstermében ülésezik csütörtökön. A rendkívüli ülésen arra keresik a választ, hogy mit tesznek és milyen eredménnyel hazánk bűnüldöző szervei a társadalmat felháborító erőszakos bűncselekmények elkövetőivel szemben. Szükségesnek látják-e új preventív eszközök megalkotását a törvényhozás részéről, az elmúlt időszakban elkövetett brutális bűncselekményekhez hasonló esetek megelőzése érdekében?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik