Közélet

Egyre több a baleset a mostoha időjárás miatt

Havas út (havas út, )
Havas út (havas út, )

Csütörtök hajnal óta a havazás, az ónos eső és a csúszós utak miatt több baleset is történt az ország útjain.

A 4-es számú főút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszán, Karcag határában, csütörtök hajnalban egy nyergesvontató árokba csúszott, a sofőr könnyebben sérült. A kamion műszaki mentését kilenc órakor kezdték meg, a munka végéig az út felét lezárták, az autósok a Debrecen felől Szolnok felé haladó sávban haladhatnak.

Nem sokkal később a 171-es kilométernél is baleset történt, ott egy román személyautó csúszott az árokba. A gépkocsiban utazó kisgyermeket kórházba vitték megfigyelésre. Kenderes határában, egy autó szintén árokba csúszott, de itt nem sérült meg senki. A balesetek közelében lassabb a forgalom, torlódásra kell számítani.

A rendőrség legfrissebb közleménye szerint Karcag határában, a 161-es kilométernél újabb baleset történt. Egy külföldi rendszámú, utánfutós kisbusz csúszott az árokba. Tizenegy órakor egy rövid időre teljes szélességében lezárták a főutat.

Négyen megsérültek, köztük két gyermek, amikor árokba csapódott egy autó csütörtökön az M3-as autópálya nyírségi szakaszán – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője. Tamásné Berki Bianka azt mondta, hogy a sztráda Nyíregyháza felé vezető szakaszán, a 224-es kilométerszelvénynél a személyautó lesodródott az úttestről és az árokba csapódott. A járműben négy román állampolgár – két felnőtt és két gyerek – utazott, akik a baleset következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek. A baleset miatt a fél útpályát lezárták, a forgalom rendőri irányítás mellett halad.

Mint arról néhány órával ezelőtt beszámoltunk, az M3-as autópályán is két baleset történt: Gyöngyös közelében egy furgon borult fel, nem messze tőle egy személyautó borult árokba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik