Közélet

Forgalommal szemben ment egy kamion az M7-esen

magyar-rendorok(210x140)(13).jpg (rendőrök, magyarország, )
magyar-rendorok(210x140)(13).jpg (rendőrök, magyarország, )

A jármű hét kilométert tett meg a rossz irányba haladva, mielőtt a rendőrök megállították. Szerencsére baleset nem történt.

A forgalommal szemben haladt Budapest felé egy kamion az M7-es autópályán kedd este, baleset nem történt – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Orbán Zoltán elmondta, hogy a jármű vezetője 19 óra után nem sokkal indult el a 167-es kilométerszelvényben lévő balatonkeresztúri benzinkúttól.

A szóvivő közlése szerint azonnal riasztották a pályafelügyeletet és a járőröket, a kamiont fél nyolc előtt, mintegy hét kilométerrel távolabb, rendőrök állították meg, a sofőr szerencsére nem okozott baleset. Arról, hogy a jármű vezetője miért haladt a forgalommal szemben, a szóvivő egyelőre nem tudott tájékoztatást adni. A sofőrrel szembeni rendőri intézkedés folyamatban van.

Meglepően sokszor fordul elő, hogy autósok és kamionosok a rossz oldalra kerülnek egy autópályán, és tovább haladnak a forgalommal szemben.

Idén Szeptemberben az M35-ös autópályára hajtott fel a rossz irányban egy autós, balesetet okozva.

Augusztusban Angliában ítéltek el egy magyar kamionsofőrt, aki bepálinkázva, kivilágítatlanul haladt a mindekivel szemben.

Áprilisban pótkocsis kisteherautó okozta két autó ütközését az M85-ös főút Eneséhez közeli, Győr irányába vezető oldalán.

Márciusban pedig egy részeg motoros bukósisak és jogosítvány nélkül „száguldott” egy 50 köbcentis Simsonnal az M6-os rossz oldalán.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik