Nagyvilág

Bepálinkázva, kivilágítatlanul a forgalommal szemben

kamion (kamion, )
kamion (kamion, )

Ittasan, a forgalommal szemben vezetett egy autópályán.

Az 50 éves K. Pál július 7-én éjjel hajtott fel az M6-os autópályára, és 3 mérföldet – csaknem 5 kilométert – tett meg a menetiránnyal szemben. A rendőrséget több sofőr is riasztotta, de végül három másik teherautósofőr állította meg, amikor  Birmingham egyik elővárosa, Walsall közelében járműveikkel elzárták az utat kamionja előtt.

A magyar sofőrt megállító három kamionosnak az ügyben eljáró birminghami koronabíróság egyenként 250 font (90 ezer forint) jutalmat ítélt meg. A bíró szerint a három kamionsofőrt dicséret illeti gyors észjárásukért és bátorságukért, amellyel valószínűleg életeket mentettek meg.

A magyar sofőr elismerte vétkességét. K. Pál 51 fokos, házi készítésű szilvapálinkát ivott, mielőtt elindult járművével a forgalommal szemben. A birminghami koronabíróság nyolc hónap szabadságvesztést rótt ki rá ezért. Az első hírekben még négyhavi börtön szerepelt, de ez csak az az időszak, amelynek letöltése után feltételesen szabadlábra helyezhető.

A rendőrség pénteken közzétette az autópálya biztonsági kamerái által az incidensről készített felvételeket, és ezeken látszik, amint K. Pál kamionja nagy sebességgel, kivilágítatlanul halad a sűrű forgalommal szemben. A felvételek azt is  mutatják, az autósoknak csak az utolsó pillanatban sikerült kitérniük a kamion elől, centikkel elkerülve a frontális ütközést.

 

v

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik