Közélet

Cipőt kapott a rendőröktől egy mezítlábas hajléktalan a Blahán

cipot-kapott-a-hajlektalan(2)(960x640).jpg (hajléktalan, adomány, rendőrök, kihűlés, )
cipot-kapott-a-hajlektalan(2)(960x640).jpg (hajléktalan, adomány, rendőrök, kihűlés, )

A jelenetet állítólag egy arra járó kapta lencsevégre.

„Nem az elejétől voltam jelen, éppen csak a végét kaptam el, de az látszik, hogy a hajléktalan férfin nincs cipő. A rendőrök készek voltak segíteni. A -4°C fokban zokniban fagyoskodó hajléktalan férfinek vásároltak, vagy szereztek vadonatúj cipőket” – olvasható a videó alatt, amelyet a youtubre-ra töltöttek fel. A felvételt azóta több mint 16 ezren töltötték le, és egyre népszerűbb a Facebookon is.

És valóban, a képeken látható, hogy a hajléktalanon nincs cipő, csupán zokni védte a lábát. Az egyenruhásoktól kapott ajándékát azonnal felvette. A földön ücsörgő férfi még egy ideig beszélgetett a rendőrökkel.

Úgy tudjuk, nem ez az első eset, hogy valakit a röpködő mínuszok ellenére cipő nélkül láttak a Blaha Lujza téren sétálgatni. A férfin akkor állítólag még zokni sem volt, csupasz talppal közlekedett a fagyott járdán. Hogy ugyanarról a személyről van-e szó, nem tudni.

Kísértetiesen hasonló eset történt nemrégiben New Yorkban, a jószívű rendőr azóta az Internet sztárjává vált.

Lawrence Deprimo őrmester egy hűvös novemberi napon figyelt fel egy mezítlábas hajléktalanra a Times Square egyik sarkában.

A 25 éves amerikai rendőrt annyira megérintette a látvány, hogy vásárolt az idős férfinak egy pár cipőt és zoknit. Az esetet egy arra járó hobbifotós örökítette meg, aki ezután feltöltötte a képet a New York-i rendőrség Facebook-oldalára.

A történet azonban itt nem ért véget, december első hétvégéjén a New York Times riportere megkereste a hajléktalant. Meglepődött, amikor látta, hogy nincs rajta az új lábbeli. A férfi azt mondta, elrejtette a cipőt, mert sok pénzt ér és megölhetik érte. Beszélt arról is, hogy értékelte, amit az egyenruhás érte tett, és reméli, hogy sok hozzá hasonló ember van még a világon. Ugyanakkor hangot adott keserűségének, mondván, ő nem látott pénzt a hirtelen jött népszerűségből. Nehezményezte, hogy feltették mindenhová az engedélye nélkül. Részesedést szeretett volna.

A videómegosztón többen pedzegették a két videó közötti kapcsolatot. Egyikük azt írta: „maguktól nem jutott volna eszükbe…. gondolom látták, hogy az USA-ban mekkora hír lett belőle aztán gondolták, hogy Ők is “hősök” lehetnének. Szánalmas.” A többiek ezzel egyáltalán nem értettek egyet, a többség úgy véli, az egyenruhások nem látták, hogy vették őket, de ha mégis, az mégis két érdekel. A kommentelők zöme azon a véleményen van, csupán az a fontos, hogy vettek egy cipőt egy rászorulónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik