Közélet

Külföldre készült a banda a tízmilliós zsákmánnyal

betörő (betörő)
betörő (betörő)

A három férfi Ózd környéki települések családi házait fosztotta ki. Volt, ahol percek alatt végeztek, de olyan is, hogy csak fél óra alatt tudták összepakolni a szajrét.

Először bükkmogyorósdon törtek be két házba, majd Csernelyre utaztak. Az ózdi rendőrkapitányság munkatársai egy 20, egy 30 és egy 32 éves betörőt fogtak el, akik több mint tízmillió forintnyi aranyat, készpénzt, karórát és műszaki cikket loptak. Jelentős értékre elkövetett lopás miatt indult eljárás ellenük, már előzetes letartóztatásban vannak.

A rendőrségen mindent bevallottak: elmondták, hogy egyik társuk volt a sofőr, aki a kiszemelt házaktól nem messze várta őket, ketten pedig kirámolták a lakásokat. Volt, amikor pár perc alatt végeztek, de előfordult olyan eset is, amikor fél óra kellett a zsákmány megszerzéséhez.

Az arany ékszereket még a betörés napján, áron alul eladták, majd a befolyt több százezer forintból értékes műszaki cikkeket vásároltak.

A „balhé” után külföldre szerettek volna utazni, de csak a rendőrségi fogdáig jutottak. A betörőknél rengeteg lopott tárgyat sikerült lefoglalni, így a lopott dolgok egy része előkerült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik