Közélet

Nem nyomoznak tovább a pornómontázs miatt

Szalai-Annamaria(210x140)(1).jpg (szalai annamária, nmhh, )
Szalai-Annamaria(210x140)(1).jpg (szalai annamária, nmhh, )

Az ügyészség is megerősítette, hogy Szalai Annamária kegyelmezett meg a bloggernek, aki a médiahatóság elnökének fotóiból készített egyesek szerint vicces, mások szerint sértő videót.

2010 szeptemberében a Tilos Rádió leadta Ice-T amerikai rapper „It’s on” című számát. December elején az NMHH a kiskorúak védelmében és a számban angolul elhangzó csúnya szavak miatt meglehetősen hipokrita, tanárnénis felszólítást küldött a rádiónak. A Tilos Rádió erre a TASZ segítségével válaszolt. December végén egy blogger tiltakozásul, szándékosan trágár módon az NMHH elnökének „internetről legyűjtött fényképeit erotikus tartalmú fényképekre montírozta” (idézet az ügyészség határozatából) és az általa Szalai Annamária nevének felhasználásával regisztrált honlapokra feltöltötte. Erre az NMHH a bloggert feljelentette, a rendőrség pedig különleges személyes adattal visszaélés miatt kezdett el nyomozni – emlékeztetett a napokban a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)

A blogger védelmét a TASZ biztosította. A szervezet már a napokban beszámolt arról, hogy a hosszúra sikerült büntetőeljárást végül az ügyészség megszüntette.Ezután a médiahatóság jelezte: nem azért szüntették meg az eljárást, mert nem volt becsületsértés.

Ezt hétfőn, az ügyészség is megerősítette. Közölték, hogy nem azért fejezték be a nyomozást, mert úgy vélik, hogy a feljelentett személy nem követett el bűncselekményt.

Hangúlyozzák: a kerületi ügyészség a rendelkezésre álló adatok alapján a megszüntető határozatában megállapította, hogy a feljelentett cselekmény becsületsértés vétsége megállapítására alkalmas. A becsületsértés azonban a törvény szerint csak magánindítványára büntethető. Az eljárás alatt Szalai Annamária úgy nyilatkozott, hogy nem kíván magánindítvánnyal élni, vagyis nem kívánja az tettes felelősségre vonását.

Mindezek alapján, a kerületi ügyészség tehát magánindítvány  – mint büntethetőséget kizáró ok hiányában – és nem pedig bűncselekmény hiányában – határozott a nyomozás megszüntetéséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik