Közélet

Bozótvágóval terrorizálta a családját

Az éles fegyverrel a kislány fejére ütött, nevelt fiának a lábát vágta meg. A segítségükre siető anyjuk fejét az üvegajtóba verte.

A félelemben élő nő még vasárnap hívta ki a rendőröket, és számolt be a családon belüli erőszakról. Elmondta, hogy élettársa őt és nevelt gyermekeit bántotta, hónapok óta rettegésben tartja őket. Többször előfordult, hogy konyhakéssel fenyegetőzött, szitkozódott és verekedett. A pár összesen négy gyermeket nevel: a legkisebb egy egyéves közös, a másik három a nő előző kapcsolatából született.

A nevelőapa legutóbb szombaton este támadt rá a családra: egy 60 centi hosszú bozótvágó kés lapjával először a 8 éves kislány fejére ütött, majd az élével a 7 éves kisfiú lábát vágta meg. A gyermekek védelmére siető asszony haját elkapta és fejét az üvegajtóba verte. Állítása szerint mindezt azért tette, mert a gyerekek hangoskodásukkal zavarták a legkisebb pihenését. A kisfiúnak okozott ötcentis sebet a kórházban varrták össze. Az ellátás közben az anyának azt kellett mondania, a fiú a küszöbben esett el.

Az agresszív családfőt a rendőrök a lakáson elfogták és őrizetbe vették. A bíróság kiskorú veszélyeztetése és testi sértés miatt előzetes letartóztatásba helyezte.

Korábban írtunk arról, hogy évente több ezer gyereket bántalmaznak Magyarországon. A gyerekeken felül főleg a nőket éri erőszak. Az esetek felében a házastárs, élettárs az áldozat, aztán a szülő, nagyszülő, majd a gyermek, unoka.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik