Közélet

Lincshangulat a gyermekgyilkosság után

Félnek a hajléktalanok Kaposváron. Az otthontalanok szerint Szita Bence gyilkosaival azonosítják őket a városlakók.


Rendőrök vezetik a börtönbe a Szita Bence meggyilkolásával gyanúsított egyik férfit
(Fotó: MTI/Varga György)

A Vöröskereszt kaposvári hajléktalanszállójának igazgatója a sonline.hu-nak azt mondta, tudták, hogy B. József a börtönből ment hozzájuk, ezért felhívták a pártfogói felügyeletet, hogy informálódjanak. K. József történetét is sokan ismerték: a férfi szerint a családja ki akarja őt semmizni, drogos lánya és felesége kitették a lakásából, emellett elvesztette állását is. Mivel csak 22 ezer forint ellátása volt, őt is befogadták – tette hozzá Gulyás János.

Az igazgató szerint a hajléktalanoknak nagyon rossz, hogy két otthontalan társuk érintett a kisfiú meggyilkolásában. A népkonyhán ebédosztásra várók szerint kvázi lincshangulat uralkodik Kaposváron a hajléktalanokkal szemben, mindegyiküket a két gyilkossal azonosítják a városlakók. Egy presszóba sem mehetnek – mondta egyikük a lapnak, aki szerint – mivel látszik rajtuk, hogy hajléktalanok, azonnal nekiállnak kötözködni velük. Azt hiszik, mindegyikük ilyen semmirekellő gyerekgyilkos, pedig ők is megdöbbentek.

A Népszabadság szintén arról ír, hogy Kaposváron most sokan gyűlölik a hajléktalanokat. Elzavarják őket az áruházak parkolóiból és a belváros padjairól, halálukat kívánják, pedig a 200 ezer forintért gyilkoló két férfi nem „tipikus hajléktalan”. A csövesek a nélkülözésektől és a megaláztatásoktól többnyire legyengült emberek, megbízhatatlanok és fecsegők, ezért erőszakos bűncselekményre felbérelni őket kockázatos – emlékeztet a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik