Közélet

Beismerte a gyilkosságot Szita Bence mostohája

Szita-Bence(210x140)(3).jpg (szita bence,)
Szita-Bence(210x140)(3).jpg (szita bence,)

Teljes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett P. Erika. A nő elmesélte, „mi történt a kezdetektől, egészen a bűncselekmény végéig".

A rendőrség kedd délelőtt ismét kihallgatta a múlt hétfőn eltűnt, és szombaton holtan megtalált 11 éves felsőmocsoládi Szita Bence meggyilkolásával vádolt nőt, a fiú nevelőapjának volt élettársát.

A 47 éves P. Erika kirendelt ügyvédje a kilenc órakor megkezdett rendőrségi kihallgatás után a Hír24-nek azt mondta: P. Erika többoldalas, teljes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett. „Elmesélte, hogy mi történt a kezdetektől, egészen a bűncselekmény végéig” – fogalmazott lapunknak Berlik Zoltán.

Hozzátette: folytatólagos gyanúsítotti kihallgatás még várható az ügyben, és védencét hamarosan igazságügyi elmeszakértő vizsgálja meg. Úgy tudni, a rendőrség helyszíni kihallgatást is tervez.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint a vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett, a kaposvári büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott P. Erikát átszállították a rendőrkapitányság fogdájába, ahol egyedül van elzárva.

A nő korábban azt állította, a 11 éves kisfiút a két hajléktalan ölte meg. Tettestársai akkor egyöntetűen azt vallották, ők csak a holttest eltüntetésében segítettek.

A kisfiú meggyilkolásával P. Erikát és két kaposvári hajléktalant, az 57 éves B. Józsefet és a 41 éves K. Józsefet gyanúsítják. A Kaposvári Törvényszék vasárnap a két férfit is előzetes letartóztatásba helyezte.

Sajtóértesülések szerint a kisfiút azért ölték meg, mert a nő őt okolta a nevelőapával való kapcsolatának megromlása miatt, ezért 200 ezer forintért felbérelte a két férfit.

Fia életét is tönkretette Szita Bence mostohája

P. Erika vér szerinti gyermeke, Balázs soha nem fogja tudni feldolgozni anyja szörnyű tettét – véli a pszichológus. A 11 éves fiút édesapja és tanárai védik az esetleges támadásoktól.

Ha érdekli, mi lesz a gyilkos mostoha gyermekeivel, kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik