Közélet

Újabb részletek a „múmiás” gyilkosságról

kes(210x140)(2).jpg (kés, szurkálás, )
kes(210x140)(2).jpg (kés, szurkálás, )

Az asszony azt mondta, férje gyakorta bántalmazta. A rendőrök szerint azonban egészen más okból ölt.

A gyilkosság csaknem egy éve, tavaly novemberben történt Sopronban. A rendőröket a gyanúsított Ausztriában élő lánya értesítette. A rendőrök még aznap éjjel a házhoz mentek, hogy az áldozat után érdeklődjenek. A meggyilkolt férfi élettársa és az asszony 22 éves fia is otthon volt. A nő váltig állította, párja Bécsbe utazott. Ennek ellenére a nyomozók átkutatták az épületet, nem hiába: a holttest a pincében volt, becsomagolva, ragasztószalaggal átkötözve.

Az asszony beismerte a gyilkosságot. Azt mondta, azért ölt, mert a férfi sokat ivott, és gyakorta zaklatta, bántotta. Állítása szerint a gyilkosság estéjén is részegen tért haza, belekötött. Végül nem bírta tovább, eszméletvesztésig fojtogatta párját,  egy konyhakéssel elvágta a nyakát, majd egy feszítővassal többször fejbe vágta.

A fia segített becsomagolni a holttestet, amelyet később közösen rejtettek el a pincében. Elásni másnap akarták, de a szomszéd megzavarta őket.

Az elkészült orvosszakértői vélemény azonban nem támasztotta alá az asszony állítását, az áldozat vérében ugyanis nem találtak alkoholt, vagyis nem volt ittas. Kiderült az is, hogy a férfi nyáron úgy végrendelkezett, hogy soproni házát párjára hagyja, azonban időközben meggondolta magát, módosítani szeretett volna. Ráadásul kijelentette, nem akar tovább egy fedél alatt élni élettársa fiával sem, mert megromlott a viszonyuk.

A rendőrség hétfőn arról tájékoztatott, hogy a nyomozást befejezték, az ügy iratait pedig vádemelési javaslattal megküldték a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek. Az asszonynak aljas indokból elkövetett emberölés, míg fiának emberölésben elkövetett bűnpártolás miatt kell felelnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik