Közélet

Hat év börtönt kapott a volt rendőr

A vád szerint a volt nyomozó olyan bűnözői körökkel játszott össze, melyek ellenőrzésük alatt tartották Miskolc környékének bandáit.

Vesztegetés, közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés és egyéb bűncselekmények miatt hat év börtönbüntetésre, illetve hat esztendő közügyektől való eltiltásra ítélte csütörtökön a Szolnoki Törvényszék V. Viktort, a miskolci rendőrkapitányság kábítószeres ügyekkel foglalkozó felderítő csoportjának egykori munkatársát – írja a pénteki Magyar Nemzet.

Az ügyeknek további öt érintettje van, őket egy év négy hónap börtöntől hat esztendőig terjedő fegyházbüntetéssel sújtotta a törvényszék, három embert közülük próbára bocsátott.

A vádiratban említett bűncselekményeket 2004-2005-ben követték el. Az ügyészség szerint V. Viktor olyan bűnözői csoportokkal játszott össze, amelyeknek tagjai Miskolc és környéke bűnbandáit tartották az ellenőrzésük alatt, és a volt nyomozó nem segítette a különböző büntetőügyekben indított vizsgálatokat.

V. Viktort 2009-ben, az első per végén hét év börtönbüntetésre ítélték Nyíregyházán, de nem vették őrizetbe a határozat kihirdetése után. A lap úgy tudja, a korábbi ítéletet eljárási hibák miatt helyezték hatályon kívül.

V. Viktor előzetes letartóztatása alatt maga is feljelentést tett két borsodi, vezető beosztású ügyész ellen, s azt állította: húszmillió forintot vettek át alvilági csoportoktól, hogy őt ellehetetlenítsék.

Az egykori nyomozó és társainak aktáit már a nyomozás kezdetén harminc évre titkosították – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik