Közélet

Megint lebukott egy rendőr a maffiaügyben

bilincs(960x640)(1).jpg (bilincs)
bilincs(960x640)(1).jpg (bilincs)

Újabb három embert hallgatott ki gyanúsítottként, majd vett őrizetbe az ügyészség a rendőrségi korrupciós ügyben.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője közölte, a három újonnan őrizetbe vett ember közül kettő – a volt rendőr I. András, valamint H. Imre, a V. László érdekeltségébe tartozó debreceni szórakozóhelyek képviselője – a V. László által irányított bűnszervezet tagja volt. A harmadik, K. Gyula a debreceni rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályát vezette.

A megalapozott gyanú szerint I. András és H. Imre – a budapesti módszer szerint – V. László debreceni érdekeltségének is úgy szereztek védettséget, hogy közben a konkurens szórakozóhelyeket ellehetetlenítsék. Ezért 2010 elejétől K. Gyulának: heti rendszerességgel nagy értékű italokat, majd 2011 májusától havi 100 ezer forintot adtak – közölte Fazekas Géza. .

2012 áprilisában kétmillió forintot kínáltak K. Gyulának különböző feladatok végrehajtásáért a szórakozóhelyekkel összefüggésben. A kihallgatott gyanúsítottak tagadták a terhükre felrótt bűncselekmények elkövetését. Velük együtt kilencre nőtt a gyanúsítottak száma az ügyben.

A V. László és társai elleni nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) titkos információgyűjtésen alapuló feljelentését követően indult idén februárban vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének gyanúja miatt. Május végén történtek az első elfogások.

Az éjszaka császárának is nevezett V. László csak Budapesten 40 exkluzív szórakozóhelyet tudhatott a magáénak, bár egyik sem volt a tulajdonában. Emellett vidéken is voltak, vannak “érdekeltségei”. Amikor május végén korrupció gyanújával őrizetbe vették, mintegy 400 millió forint készpénzt találtak nála.

Fazekas Géza korábban azt mondta: a vesztegetési ügyben folyó nyomozással párhuzamosan az ügyészség a rendőrség vagyonfelderítő egységével közösen világszerte kutatja V. László elrejtett vagyonát. Arról a szóvivő nem nyilatkozott, hogy mekkora vagyont keresnek, és eddig mit találtak itthon és mit külföldön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik