Közélet

Elhunyt édesanyja nyugdíjával csalt

forint (forint, )
forint (forint, )

A férfi csaknem nyolcmillió forintot vett fel jogosulatlanul. A nyomozásnak most vége, a csaló ellen vádat emeltek.

Az ügyben a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tavaly nyáron tett feljelentést a rendőrségen. A férfi édesanyja 1994 februárjában halt meg, ő viszont a halálesetet nem jelentette, az asszony nyugdíját 17 éven át vette fel jogosulatlanul.

A férfi elmondása szerint akkor vesztette el munkáját, és két gyermekről kellett gondoskodnia. Mivel a nyugdíjat minden hónapban kivitte a postás, kapott a lehetőségen, és felvette a pénzt annak ellenére, hogy tudta, nem lett volna szabad. Azt tervezte, ha anyagilag egyenesbe jön, bejelenti a szülő halálát és visszafizeti az addig felvett összeget. De teltek az évek, és nem lett jobb a helyzet, az „adósság” pedig nyolcmillióra duzzadt.

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 2011 júliusában megtudta, hogy az asszony már nem él, ezért leállította a nyugdíj folyósítását, majd belső vizsgálatot indított. Így derült fény a csalásra.

A jelentős kárt okozó csalás miatt indított nyomozást a rendőrség a napokban lezárta, az ügy aktáit vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik