Közélet

Szex miatt ölhetett a domonyvölgyi rém

rendőrök (ingyenes, )
rendőrök (ingyenes, )

A kriminológus szerint a gyilkos se a bűncselekményt, se a gyilkosságsorozat végét nem tervezte meg.

A gyanúsított vagy pénzhez, vagy autóhoz, vagy szexuális örömhöz akart jutni, a három motiváció akár együttesen is jelen lehetett a bűncselekmény elkövetésekor – mondta a Duna Tv Közbeszéd című műsorában Végh József kriminológus a gödöllői gyilkosság kapcsán.

A szakember a szexuális indíttatást látja a legvalószínűbbnek. Végh József szerint a bűncselekmény elkövetési módjából arra lehet következtetni, hogy nem egy „rendezett” elkövetővel van dolga a rendőrségnek, vagyis nem tervezte meg sem a bűncselekményt, sem a bűncselekmény-sorozat végét.

Hozzátette: az egyik erős motivációja az is lehet, hogy öljön. Lehetséges, hogy belső feszültség hajtotta, esetleg valamilyen szer hatása alatt állhatott, vagy személyiségében erősen zavart férfiról van szó – emelte ki.

A gyanúsított két nőt is megtámadott Gödöllőn: az egyik elmenekült, a másiknak beszállt az autójába, és a gyanú szerint nem sokkal később megölte. A 32 éves nő a gödöllői egyetemen dolgozott.

Elkapták

Csütörtök este a rendőrség rövid közleményben tudatta, hogy elkapták a szeptember 24-i emberölés feltételezett elkövetőjét.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfit pontosan mikor és hol fogták el. Az ügyben várhatóan pénteken tartanak majd sajtótájékoztatót, ahol beszámolnak a részletekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik