Közélet

Korábban is ölt a domonyvölgyi gyilkos?

ez a férfi gyilkolhatott (domonyi gyilkos)
ez a férfi gyilkolhatott (domonyi gyilkos)

Ő lehet az az elmebeteg késelő, aki minden előzmény nélkül halálra szúrt egy férfit néhány hete Budapesten.

A Blikk megdöbbentő hasonlóságot fedezett fel két, a rendőrség által kiadott körözési kép között: a domonyvölgyi gyilkost és a pesterzsébeti késelőt ábrázoló grafikák között elképesztő az egyezés. Csak olyan apró, gyorsan módosítható részletekben különböznek egymástól az arcok, mint a könnyen leborotválható szakáll, a levehető szemüveg vagy az átfésült hajviselet.

Szeptember elején rontott egy vélhetően őrült gyilkos egy járókelőre Pesterzsébeten: nyakon szúrta a férfit, aki a kórházba szállítás közben elvérzett. Az sem zárható ki, hogy a gödöllői egyetemen dolgozó nő gyilkosa több emberre is rárontott korábban. A gödöllői támadáshoz kísértetiesen hasonlító esetek történtek ugyanis a napokban: egy nőtől a 3-as úton rabolta el autóját egy vékony fiatalember múlt hét csütörtökön, Hatvanban.

Egy szintén vékony, ovális arcú fiatalember – a későbbi domonyvölgyi gyilkos – hétfő délután pedig egy, a gödöllői egyetemről kihajtó nő Opeljébe pattant be – ugyanúgy, mint ahogy azt a tettes a hatvani támadásnál tette. Ám hiába fenyegette őt, az asszony határozott fellépése miatt végül kimenekült az autóból. A nő jelentette a támadást a rendőrségen, de addigra már megtörtént a baj: a férfi ugyanis újabb könnyűnek vélt prédára csapott le.

Körülbelül fél órával később szállt be az egyetemről kihajtó későbbi áldozat sárga Opel Corsájába. Feltehetően késsel megfenyegette és kényszeríttette, hogy a nyolc kilométerrel arrébb lévő Domonyvölgy irányába hajtson. Ott egy szántóföldön megszúrta a sokkos állapotba került fiatal nőt, majd elrabolta az autóját. A fenti támadások közt az egyezés az, hogy valamennyi eset a 3-as főúton történt, és mindannyiszor Opelt vezető nőket ért támadás.

A szemtanúk szerint az egyetemi gyilkos őrült tempóban menekült a helyszínről a 3-as úton kelet felé. Nagyjából130 kilométeren át cikázott az autók között egészen Emődig, ahol árokba borult. Nem lehet tudni, hogyan menekült onnan tovább. Egy biztos: a támadás után két nappal a rendőrség lezárta Gyöngyöst, ugyanis ott látni vélték a világos ruhát viselő, beesett arcú férfit. Hogy elfogták-e, azt egyelőre nem tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik