Közélet

Elfogták a domonyvölgyi gyilkost

A rendőrség rövid közleményben tudatta: elkapták a szeptember 24-ei emberölés feltételezett elkövetőjét.

„A Domonyvölgy külterületén 2012. szeptember 24-én történt emberölés feltételezett elkövetőjét 2012. szeptember 27-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Terrorelhárítási Központ (TEK) kijelölt egységének közreműködésével elfogták” – adta hírül a rendőrség.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfit pontosan mikor és hol fogták el. Az ügyben várhatóan pénteken tartanak majd sajtótájékoztatót, ahol beszámolnak a részletekről.

Saját autójában ölte meg áldozatát

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden közölte, hogy megöltek egy nőt Domonyvölgy határában. Az áldozat holttestét hétfőn találták meg. A rendőrség azok jelentkezését kérte, akik hétfőn délután négy és este nyolc óra között a 3-as számú főút Gödöllő és Emőd közötti szakaszán autóztak, és láttak egy sárga színű Opel Corsát, amely több esetben megszegte a közlekedési szabályokat. Az autó a meggyilkolt 25 éves nőé volt.

Sorozatgyilkos lehet?

A Blikk megdöbbentő hasonlóságot fedezett fel két, a rendőrség által kiadott körözési kép között: a domonyvölgyi gyilkost és a pesterzsébeti késelőt ábrázoló grafikák között elképesztő az egyezés. Csak olyan apró, gyorsan módosítható részletekben különböznek egymástól az arcok, mint a könnyen leborotválható szakáll, a levehető szemüveg vagy az átfésült hajviselet.

Szeptember elején rontott egy vélhetően őrült gyilkos egy járókelőre Pesterzsébeten: nyakon szúrta a férfit, aki a kórházba szállítás közben elvérzett. Az sem zárható ki, hogy a gödöllői egyetemen dolgozó nő gyilkosa több emberre is rárontott korábban. A gödöllői támadáshoz kísértetiesen hasonlító esetek történtek ugyanis a napokban: egy nőtől a 3-as úton rabolta el autóját egy vékony fiatalember múlt hét csütörtökön, Hatvanban.

Egy szintén vékony, ovális arcú fiatalember – a későbbi domonyvölgyi gyilkos – hétfő délután pedig egy, a gödöllői egyetemről kihajtó nő Opeljébe pattant be – ugyanúgy, mint ahogy azt a tettes a hatvani támadásnál tette. Ám hiába fenyegette őt, az asszony határozott fellépése miatt végül kimenekült az autóból. A nő jelentette a támadást a rendőrségen, de addigra már megtörtént a baj: a férfi ugyanis újabb könnyűnek vélt prédára csapott le.

A Heves Megyei Hírlap online kiadása szerdán azt közölte, hogy Gyöngyösön felismerni vélték a feltételezett elkövetőt. A heol.hu hírével kapcsolatban Soltész Bálint, a megyei főkapitányság szóvivője azt mondta: egy nem Heves megyében történt bűncselekmény kapcsán készült fantomrajz alapján felismerni véltek Gyöngyösön egy embert. Felkutatása érdekében a településen és környékén nagy rendőri erőket vontak össze, és ellenőrzéseket végeznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik