Közélet

A rendőrség előtt robogott el az embercsempész

Hatarsertok-Szegeden(210x140)(2).jpg (Határsértők Szegeden)
Hatarsertok-Szegeden(210x140)(2).jpg (Határsértők Szegeden)

A rossz helyismeret lett a szerb férfi veszte.

Két embercsempész és nyolc és határsértő akadt a szegedi határrendészek horgára szerda délután. Ásotthalomról érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint egy kisebb csoport szállt be sietve két autóba, majd Mórahalom felé vették az irányt. Az egyenruhások az információ alapján kivonultak és felkészültek az elfogásukra. Mivel a szerbiai állampolgárságú embercsempészek nem igazán rendelkeztek megfelelő helyismerettel, egyikük éppen a Mórahalmi Rendőrőrs előtt robogott el a a hátsó ülésén a négy afgánnal. A rendőrök ezt látva lezárták a területet és elfogták a hat utazót.

Eközben a másik kocsi, amely még korábban kivált a „konvojból”, – benne három pakisztáni utassal – az M5-ös autópálya felé haladt, de a domaszéki felhajtónál már várták őket az egyenruhások.

Sem a négy afgán, sem a három pakisztáni állampolgár nem rendelkezett személyazonosító a szükséges papírokkal, így idegenrendészeti-, míg az őket szállító két szerbiai férfivel ellen embercsempészés gyanúja miatt indult büntetőeljárás indult.

Ásotthalmon és Röszkénél is migránsokra akadtak a rendőrök. A négy algériait – egy nőt és három férfit – késő este egy buszmegállóban szúrták ki, míg nyolc pakisztáni, illetve afgán állampolgárt egy mezőgazdasági területen bandukolva fülelték le a járőrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik