Közélet

Hét BKV-járatot érint a Nemzeti Vágta

nemzeti vágta (nemzeti vágta)
nemzeti vágta (nemzeti vágta)

Szombaton és vasárnap rendezik meg a Hősök terén és a Városliget környékén a Nemzeti Vágtát. A rendezvény környékén forgalomkorlátozás lesz, valamint több autóbusz és troli útvonala is módosul.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a hétvégén a 20E, a 30-as, a 30A jelű, a 105-ös és a 230-as autóbuszok, valamint a 75-ös és a 79-es trolibuszok útvonalát is módosítják. A rendezvény megközelítésére a földalattit, a 4-es és a 6-os villamosokat, a 105-ös autóbuszt, illetve a 70-es, a 73-as, a 75-ös, a 76-os, a 78-as vagy a 79-es trolibuszt ajánlják.

A rendezvény előkészületei miatt az 56-osok terét – a Hősök tere és a Városligeti fasor között – már lezárták, a korlátozás kedd estig tart. Autóval nem lehet megállni az Olof Palme sétányon a Hősök tere és a Műcsarnok mögötti névtelen összekötőút között, valamint magán a Műcsarnok mögötti névtelen úton hétfőn hajnalig.

Péntek este hat órától szintén nem lehet parkolni a Hősök terén, valamint az Állatkerti körúton a Gundel Károly út és a Hősök tere közötti szakaszon, a korlátozás hétfőn hajnalig tart. Szintén péntek este nyolcig zárják le a Műcsarnok előtt a belső forgalmi sávot, de sávelhúzással továbbra is két sávon lehet kanyarodni az Andrássy út felől. Este nyolckor aztán lezárják az Állatkerti körutat is a Gundel Károly út és a Hősök tere között.

Péntektől zárva lesz a Kós Károly sétány, az Andrássy út szervizútján a Rippl-Rónai utca és a Hősök tere között pedig nem lehet megállni egészen vasárnap este tízig. Szombaton reggeltől vasárnap estig szintén lezárják az Andrássy út Bajza utca és a Hősök tere közötti, valamint a Dózsa György út Podmaniczky utca és a Városligeti fasor közötti szakaszát.

A változások részleteiről a BKK honlapján tájékozódhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik