Közélet

Vádat emeltek a verekedő jobbikos politikus ellen

Nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt az ügyészég Keresztúri Farkas Csaba, a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke ellen.

A vádirat szerint a képviselő egy bálban udvarolni próbált egy fiatal hölgynek, amit sem a nő sem annak testvérei nem néztek jó szemmel. Keresztúri Farkas még a női mosdóba is bement választottja után. Amikor a biztonsági őrök ki tessékelték, egyiküket megfenyegette azzal, képviselőként elintézi, hogy veszítse el állását.


Morvai Krisztina (J) és Keresztúri (K)Fotó: MTI / Rosta Tibor

Az első tettlegességre ezután a lány egyik bátyja és a képviselő között került sor, az összetűzés kezdeményezője a politikus volt – tudatta az ügyészségi szóvivő.

“Csakazértis!”

A Jogászbálon ezután egy darabig minden rendben volt. Hajnali 3-ra azonban a jobbikos képviselő ismét összeszedte a bátorságát, és megpróbált beszélgetésbe elegyedni a lánnyal, amit a másik fivér észrevett, és próbálta megvédeni húgát. A politikus meglökte a férfit, és dulakodás alakult ki köztük, aminek a biztonsági szolgálat vetett véget.

Felfüggesztett?

Egyik vádlott sem fordult orvoshoz, így utólag nem lehet megállapítani milyen sérüléseik keletkeztek, az azonban biztos, kirívóan közösségellenes magatartásuk megbotránkozást keltett a jelenlévőkben.

Az ügyészég vádindítványában a képviselőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte, a testvérpár esetében csak próbára bocsátást javasol, mivel nem ők voltak a kezdeményezői az összetűzésnek – mondta a szóvivő.

Keresztúri Farkas Csaba az MTI megkeresésére elmondta, a vádemelésről egyelőre nem kapott írásban tájékoztatást, érdemben csak a vádirat elolvasása után tud reagálni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik