Közélet

Hagyó kipakol a BKV-perben?

hagyo-miklos(210x140)(2).jpg (ingyenes, hagyó miklós)
hagyo-miklos(210x140)(2).jpg (ingyenes, hagyó miklós)

120 oldalas, írásos vallomást készített a volt szocialista főpolgármester-helyettes. Holnap kezdődik a tánc.

A volt politikust három napon át – kedden, csütörtökön és jövő kedden – hallgatja meg a Kecskeméti Törvényszék. A Népszava értesülései szerint terjedelmes, 120 oldalas, írásos vallomást készített, ezt akarja felolvasni, majd válaszol a kérdésekre. Az ügyészség a többi között folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolta meg Hagyó Miklóst és társait.

A lap ugyanakkor megjegyzi: a vádirat leginkább egy vallomásra, a BKV korábbi megbízott vezérigazgtója, Balogh Zsolt által elmondottakra alapoz. Az ügyészség 1,5 milliárd forintosra becsüli a fuvarozócéget ért vagyoni kárt, ugyanakkor Hagyónak „csak” 168 millió forintos károkozást rótt fel az ügyészség és a vádiratban felsorolt mintegy ötven bűneset közül is mindössze négyet.

Ez jóval kevesebb annál a több tucatnál, mellyel a kezdetekben „hírbe hozták”. A vesztegetés és a zsarolás azért került végül a neve mellé, mert Balogh vallomása szerint 2008-ban és 2009-ben is 15-15 millió forintot követelt tőle – igaz, a volt BKV-vezér vallomásaiban többször magával is ellentmondásba került.

A Hagyó-perben egyébként ugyanaz a csoportvezető ügyész, Kutron Katalin képviseli a vádat a Központi Nyomozó Főügyészségtől, mint aki a nemrég első fokon lezárt másik politikai jellegű ügyben, Újbuda korábbi MSZP-s és SZDSZ-es vezetőinek büntetőperében.

Abban a múlt héten hozott ítéletet a Fővárosi Törvényszék, amely nem jogerősen bűncselekmény hiányában felmentette Molnár Gyula volt szocialista polgármestert és helyettesét, a szabad demokrata Lakos Imrét a hivatali visszaélés vádja alól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik