Közélet

Spanyol börtönben fog ülni a fekete sereg vezére?

A Blikk szerint elképzelhető, hogy spanyolországi ügyei miatt helyben ítélik el Magyar Róbertet. A Magyar Nemzet ugyanakkor arról ír, hogy az itthoni hatóságok már kezdeményezték a férfi kiadatását.

Felülvizsgálati kérelmet terjeszt be várhatóan a Kúriának a napokban elfogott, itthon életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtott Magyar Róbert védelme – írja a Magyar Nemzet. A napilap szerdai számában megjelent írás szerint a “fekete seregként” ismert bűnszervezet vezetője ellen a spanyol hatóságok is büntetőeljárást indítanak, mivel egy betörés közben érték tetten, és vették őrizetbe egy üdülőhelyen.

Magyar Róbert több hasonló bűncselekményt is elkövetett a dél-európai országban. Mint arról a Blikk is beszámolt, a férfi az utóbbi időben teljesen lecsúszott, és piti bűncselekményekkel igyekezett fenntartani magát. Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója kedden a lapnak azt mondta, Magyar jelenleg nem kiadatási, hanem bűnügyi őrizetben van. Ez azt jelenti, hogy a spanyol hatóságok a kinti ügyei miatt helyben el is ítélhetik a férfit. Sőt, ragaszkodhatnak hozzá, hogy Spanyolországban ülje le az esetleges büntetést.

A Magyar Nemzet szerint ugyanakkor az igazságügyi tárca már felvette a kapcsolatot az ibériai társszervekkel a férfi kiadatása ügyében. A jogsegélyegyezmény lehetőséget ad arra, hogy Spanyolországban elkövetett és feltárt bűncselekményeit magyar bíróság tárgyalja majd. Erre akkor a legnagyobb az esély, ha ezek a bűntettek kisebb súlyúak.

Mint arról beszámoltunk, a több mint két éve szökésben lévő, itthon életfogytiglanra ítélt bűnözőt a spanyolországi Marbellán fogták el a rendőrök. Az egykori maffiavezér bedrogozva, bolti lopás közben bukott le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik