Közélet

Lövöldözés egy budapesti edzőteremnél

rendőrség-lövöldözésnél (ingyenes, )
rendőrség-lövöldözésnél (ingyenes, )

Több lövés is eldördült, egy férfi megsérült.

Az ismeretlen támadó dél körül, a XV. kerületi Késmárk utcában, egy edzőteremnél kezdett lövöldözni. Többször is elsütötte fegyverét, az egyik lövedék egy férfit eltalált. A lövés a lábát érte, a mentők kórházba vitték – tájékoztatta a Hír24-et Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Azt egyelőre nem tudni, ki a rejtélyes támadó, a rendőrök nagy erőkkel keresik a fegyverest.

Nagy Zsófiának, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint a sérültet az Árpád Kórházba szállították. Merényi Gábor, az Árpád Kórház baleseti sebészeti osztályának osztályvezető főorvoshelyettese azt közölte: a lábon lőtt férfi jó állapotban van, nincs életveszélyben.

Nyolc éve már, hogy lövések dördültek a Késmárk utcában. Érdekes módon a történet egyik szereplője a most elfogott hírhedt bandavezér, Magyar Róbert. A Fekete Sereg vezére egy nagyösszegű kölcsön behajtásában segédkezett, csapata ezért rúgta össze a port egy másik alvilági társasággal, az adós ugyanis a rivális banda védelme alatt állt. Nem sikerült egyezségre jutniuk, így Magyar bérgyilkosokat szabadított ellenfeleik egyik vezetőjére. A támadás nem maradt viszonzatlan, a másik banda vezére embereivel megtámadta a Fekete-vezér érdekeltségébe tartozó, Késmárk utcai szórakozóhelyet. A harcra Magyar Róbert is készült, és bár egyik embere megsérült, végül a rajtaütőknek kellett elmenekülniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik