Közélet

Felgyújtotta magát egy férfi a keszthelyi városházán

Gyufaláng (gyufaláng, )
Gyufaláng (gyufaláng, )

Megoldatlan lakáshelyzete miatt tiltakozott így a kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese, akinek lakása még a télen kigyulladt, és lakhatatlanná vált. A polgármesteri hivatal cáfol. Szerintük részeg volt.

Gyúlékony anyaggal leöntötte, majd felgyújtotta magát egy férfi a keszthelyi városházán kedd délután – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Szabados Gábor elmondta, a férfit, aki egy-két deciliter gyúlékony anyagot öntött magára, a mentők a kórházba szállították.

Az égési sérüléseket szenvedett ember a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese – erősítette meg Horváth Ferenc, a keszthelyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke az MTI értesülését. Horváth információi szerint az elnökhelyettes a mellkasán és az oldalán szenvedett égési sérüléseket. A férfi a kórházi kezelés után “ismeretlen helyre távozott”.

Elmondása szerint helyettese megoldatlan lakáshelyzete miatt gyújtotta fel magát. A lakás, amelyben egyedül élt, még a télen kigyulladt és lakhatatlanná vált. A telet az elnökhelyettes a “szabad ég alatt vészelte át”, és lakhatása mostanra sem oldódott meg.

Azonban a keszthelyi polgármesteri kabinet szerint másként fest a történet. Az MTI-hez eljutatott közleményük szerint nem volt megoldatlan a lakáshelyzete a férfinak, aki, mint közölték, “feltehetőleg alkoholos befolyásoltság alatt gyújtotta fel magát”, majd “megszökött a kórházból”.

A polgármesteri kabinet közlése szerint az elnökhelyettes bérelt lakása március 6-án gyulladt ki. A tűzoltósági jegyzőkönyv szerint vélhetően az okozta a tüzet, hogy a férfi a lakásban nagy mennyiségű szemetet és ruhaneműt halmozott fel, és a tárolási szabályokat sem tartotta be. A tűzoltók véleménye szerint a lakásban csak kevés kár keletkezett.

A tűz utáni hetekben a férfi a szomszédok elmondása szerint édesanyja önkormányzati lakásában élt. Bérleményének gyors lakhatóvá tételéhez az önkormányzat anyagi segítséget nyújtott, így ezt követően lehetősége volt visszaköltözni. 
Ruzsics Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) személyesen járt el a Máltai Szeretetszolgálatnál, hogy az elnökhelyettes ingyen kapjon ruhát és bútort, de azokat a férfi többszöri egyeztetés ellenére sem vette át – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik