Közélet

Fokozott akciót rendelt el a ceglédi rendőrkapitány

cegléd (ingyenes, ceglédi konfliktus)
cegléd (ingyenes, ceglédi konfliktus)

A város közrendjének és közbiztonságának fenntartása a cél.

Fokozott közbiztonsági és közlekedésrendészeti akciót rendelt el a ceglédi kapitányság vezetője. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az akció célja a város közrendjének és közbiztonságának fenntartása, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása, valamint a közlekedési balesetek megelőzése.

Az akció éjfélkor lép életbe és szerda reggel hatig tart. A városban a sofőröknek számítaniuk kell rá, hogy akár többször is ellenőrzik őket.

A közlemény ugyan nem említi, de a fokozott rendőri jelenléthez minden bizonnyal köze van az elmúlt napok, hetek eseményeinek. Mint arról a Hír24 beszámolt, az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke nem tartja indokoltnak összehívni a testület rendkívüli ülését a ceglédi konfliktus miatt, de azzal egyetért, hogy foglalkozni kell az üggyel. Lukács Tamás (KDNP) azt mondta: a bizottságnak a ceglédi esettel “megfelelő előkészítettség mellett” kell megtennie egyébként az ülésezés csak “show-nak jó, de másnak nem”.

A kormánypárti politikus megvárná a Belügyminisztérium jelentését a rendőri intézkedésekről, tanulmányozná az állami erőszakmonopólium védelméről szóló jogszabályokat, amelyek rögzítik, milyen tevékenységeket láthatnak el egyesületek és vizsgálná az Alkotmánybíróság gyűlöletkeltést érintő döntéseit, valamint azt a bírósági határozatot, amely engedélyezte a Magyar Nemzeti Gárdának, hogy a Hősök terén tartsa meg avató ünnepségét március 15-én.

Vasárnap este becslések szerint mintegy 400-an gyűltek össze Cegléd külterületének néhány utcájában, többek között a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, illetve szimpatizánsai. A környék romák lakta házait mintegy 70-80 rendőr zárta el az összegyűltektől – számolt be az MTI helyszínen lévő tudósítója. Atrocitás nem történt, az utcákban gyülekezők hajnali kettő körül szétszéledtek, de azt mondták, másnap folytatják demonstrációjukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik