Közélet

Portik-ügy: nincs katonai kapcsolat

portik tamás (portik tamás, tek, maffia, )
portik tamás (portik tamás, tek, maffia, )

Portik elfogása után rendelték el a gyanúsított titkosszolgálati és rendőrségi kapcsolatainak feltárását.

Az már kiderült, hogy bár a katonai titkosszolgálatoknál dolgozott Portik, ám ő pénzügyes és hölgy; csak névrokona az elfogottnak – írja a Blikk.

A lap információi szerint a kilencvenes évek merényleteinél is csak egy katonai kötődést lehetett feltárni, az is csak érintőleges. A 30 éves Döcher György meggyilkolásának szemtanúja volt a katonai elhárítás három, betegállományban lévő tagja, ám ők a helyszín mellett lévő honvédségi egészségügyi intézményben voltak kezelésen, majd utána betértek egy sörre a merénylet helyszínére, Döcher presszójába.

A BM-vizsgálat most a polgári titkosszolgálatokkal való Portik-kapcsolatokat kutatja, valamint arra keresnek választ, hogy mely politikusok adtak utasítást az NBH akkori vezetőinek az ügyek fiókban tartására.

Mint ismeretes, az Aranykéz utcai merénylettel, Prisztás József megöletésével és Seres Zoltán lelövetésével gyanúsítják Portikot. A múlt héten letartóztatták B. Lászlót, aki a gyanú szerint Seres megölésekor vezette a motort, amelynek utasa agyonlőtte a vállalkozót és olasz utasát. B.-t egyébként 2002-ben két hónapig fogva tartották már, mert felmerült, hogy köze lehet a tárnoki Radics család eltüntetéséhez. Mostanra kiderült, hogy Radicsot, élettársát és kétéves kislányát megölhették, mivel a családfőnek köze volt a Seres-ügyhöz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik